Als deze pagina niet goed wordt weergegeven, klik dan hier.

Snel naar boeken over:

 

Nederlandstalig

 

Klettersteig / Via ferrata

 

(Berg)wandelen

 

Klimmen / alpinisme

 

Wandelkaarten

 

Skiën

 

Boulderen

 

Ijsklimmen

 

Fotoboeken

 

Overige

 

 

Beste [Voornaam],

 

Wij hebben onze zomervakantie (helaas) weer achter de rug. We hebben een aantal prachtige routes gedaan waarvan je meer kunt zien op onze Facebook pagina.

 

Mocht jij binnenkort nog richting de bergen gaan, dan hebben we onderstaand nog enkele leuke boekentips!

 

Rother

 

Klettersteigatlas Alpen

 

In dit boek tref je een overzicht aan van ruim 900 klettersteigroutes in de Alpen, tussen Wienerwald en Côte d'Azur. De routes worden in het kort beschreven en zijn voorzien van o.a. moeilijkheidsgraad, tijdsduur, begin- en steunpunten.

 

Het boek is voorzien van 233 kleurenfoto's, 22 overzichtskaarten van de diverse gebieden en 1 Alpenkaart.

 

Prijs : € 29,95

 

Andere klettersteigboeken

 

Lannoo

 

Hoe word ik bergwandelaar?

 

Hét boek voor startende en meer ervaren bergwandelaars.

 

Iedereen die van uitgestrekte natuur houdt, trekt vroeg of laat de bergen in. Als bergwandelaar kan je echter worden geconfronteerd met onverwachtse situaties die om snelle, verstandige beslissingen vragen. Een gewaarschuwd bergliefhebber is er twee waard!

 

Hoe word ik bergwandelaar? biedt je de nodige achtergrondinformatie om op een veilige én comfortabele manier de bergen in te trekken. Aan de hand van praktische tips over het kiezen van een bestemming, tochtvoorbereiding, materiaal, voeding, oriëntatie... helpt dit boek je om je goed voor te bereiden en verstandig te reageren op problemen, maar bovenal om de bergen actief te beleven én te genieten van de omgeving en alle fauna en flora rondom.

 

Verder biedt dit boek ook verhalen van startende en meer ervaren bergwandelaars, die vertellen over de romantiek én de risico's onderweg. Kortom, een allround gids voor elke bergwandelaar, met een stappenplan voor de beste voorbereiding, boordevol leuke weetjes, handige lijstjes en zelfs een heus alpien woordenboek in vier talen. Zet de stap van beleving naar belevenis aan de hand van de honderden praktische tips in dit boek.

 

Prijs: € 19,99

 

Rother

 

Kletterführer Bayerische Alpen - Nordtirol

 

123 keer klimplezier! Richard Goedeke presenteert in deze met actiefoto's opgesierde Topo-Auswahlführer aanbevelenswaardige alpine klimroutes in de moeilijkheidsgraag III tot VII.

 

Het gebied omvat de Bayerische Voralpen, Wetterstein, Mieminger Kette, Karwendel, Rofan, Wilde Kaiser, Loferer Steinberge, Berchtesgadener Alpen en Hochkönig.

 

Prijs: € 28,95

 

Panico

 

Bleau en bloc

 

Daar waar vroeger de Franse koningen hun passie voor de jacht deelden, daar oefenen tegenwoordig boulderaars uit alle landen hun passie uit. En niet alleen gespierde semi-profs, integendeel. Bleau is ook het gebied voor plezierboulderaars, wiens doel de zogenaamde parcoursen zijn, de met kleur gecodeerde en qua moeilijkheidsgraad homogene aaneenschakeling van boulderproblemen. En die zijn nog nooit zo compleet, gedetailleerd en overzichtelijk weergegeven dan in dit boek. Het maakt niet uit wat de boulderaar over Fontainebleau in de boekenkast heeft staan - dit boek mag niet ontbreken.

 

Beschreven gebieden zijn o.a. Yveline & Essonnes Nord, Vallée de l'École, Trois Pignons, Fountainebleau en Larchant.

 

Prijs: € 40,95

 

Andere boeken over boulderen

 

Dominicus

 

Wandelen in de Oostenrijkse Alpen

 

Voor deze gids selecteerde Jonathan Vandevoorde samen met de redactie de boeiendste wandelingen in Oostenrijk. Het resultaat is een aantrekkelijke mix van dagtochten die je makkelijk kunt uitbreiden naar meerdaagse wandelingen, variërend van wandelingen voor het hele gezin tot tochten voor de wandelaar die van uitdagingen houdt.

 

In deze prachtige gids vind je o.a. 29 thematisch beschreven wandelingen en uitbreidingen of alternatieve routes in 12 Oostenrijkse berggebieden, zowel voor de recreatieve als de gevorderde bergwandelaar, Per streek korte beschrijvingen van andere aanbevolen tochten (80 in totaal) en uitgebreide inleidende hoofdstukken over natuur, cultuur, sociaal-economische en klimgeschiedenis. Geïllustreerd met meer dan 250 prachtige foto's

 

Prijs: EUR 19,95

 

Andere Nederlandstalige titels

 

 

Heb jij in je vakantie een mooie foto gemaakt? Deel deze dan via onze Facebook pagina!

 

 

Voor meer leuk en interessant nieuws bezoek je onze Facebook pagina

www.facebook.com/klimboeken.nl

 

 

 

Onze partnersites:

www.viaferrata.nl - www.klimbos.info - www.valsugana.nl - www.karinthie.nl

 

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden een bestelling gedaan hebt bij www.klimboeken.nl of www.viaferrata.nl, of omdat we anderszins contact hebben gehad in verband met www.viaferrata.nl.

 

Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar info@klimboeken.nl.

 
Om dit bericht door te sturen naar een vriend of vriendin, klik hier: [FORWARD] Indien je je gegevens wilt aanpassen, klik hier: [PREFERENCES] Indien je in de toekomst geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen, klik hier: [UNSUBSCRIBE]